Cara Menjalankan Perniagaan Internet dengan Berjaya

Mempelajari cara menjalankan perniagaan internet adalah proses berterusan yang memerlukan pembelajaran kemahiran baru dan penajaman kemahiran yang ada dalam pelbagai bidang. Mari kita bincangkan beberapa bidang yang memerlukan perhatian.

Untuk bekerja sendiri memerlukan banyak disiplin diri, sama ada anda menjalankan perniagaan dalam talian atau kedai batu bata. Adalah sangat sukar untuk tetap fokus pada tugas yang ada ketika terdapat banyak gangguan dan anda tidak mempunyai atasan untuk mengingatkan anda tentang tarikh akhir dan sasaran. Tuliskan matlamat perniagaan anda dan sering merujuknya untuk membantu anda tetap bermotivasi dan fokus. Semakin cepat anda menjadi pengurus perniagaan anda dan bukan hanya pekerja, semakin cepat anda akan berjaya.

Disiplin

Penjenamaan

Sekiranya anda tidak tahu bagaimana menjalankan perniagaan internet, mungkin anda tidak menyedari betapa pentingnya penjenamaan. Penjenamaan yang dikenali sangat penting untuk kejayaan perniagaan anda di masa hadapan. Elemen penjenamaan anda harus kelihatan profesional. Logo yang direka secara profesional dipaparkan secara konsisten di laman web, buletin, iklan, siaran forum, laman media sosial dan blog anda akan membawa banyak jenama anda ke luar sana. Manfaatkan semua peluang untuk memaparkan logo anda dan meningkatkan pengiktirafannya.

Memasarkan Perniagaan anda

Blog

Tidak kira perkhidmatan atau produk yang anda tawarkan, blog boleh menjadi alat yang tidak ternilai untuk:

 • membuat anda sentiasa berhubung dengan pelanggan anda
 • menarik pelanggan baru
 • mempromosikan produk atau perkhidmatan sedia ada dan baru anda.

Surat berita

Surat berita dalam talian sangat popular dan ada baiknya meluangkan masa untuk mengerjakan kandungan dan rupa buletin untuk memastikannya menarik dan memberi nilai kepada pelanggan anda. Anda akan memerlukan masa untuk membina senarai kenalan e-mel yang berkesan sehingga anda perlu mengusahakannya secara konsisten. Laman web seperti AWeber, Get Response dan Constant Contact akan membantu anda kerana mereka mengautomasikan reka bentuk dan penghantaran buletin e-mel.

Mengiklankan

Seorang usahawan dalam talian mesti sentiasa menyedari pentingnya memuaskan pelanggan mereka dan menarik pelanggan baru. Dengan sumber seperti Google AdWords dan Pemasaran Carian Yahoo, anda dapat membuat iklan untuk perniagaan anda yang akan muncul sebagai hasil enjin carian yang ditaja ketika orang melakukan carian web. Perkhidmatan ini tidak selalu murah namun ada cara percuma untuk mempromosikan perniagaan anda juga.

Penulisan Artikel

Penulisan artikel benar-benar hilang sejak beberapa tahun kebelakangan ini. Mesin carian Google didasarkan pada kata kunci, iaitu orang yang melakukan carian memasukkan kata-kata tertentu dalam mesin pencari dan Google mengembalikan hasil yang relevan. Tujuan anda adalah untuk menulis artikel yang mengandungi kata kunci tersebut sehingga Google lebih cenderung mengambil artikel anda dan memberi nilai tinggi dalam senarai hasil carian. Ini membolehkan anda mempromosikan laman web anda melalui kotak sumber pengarang, atau tandatangan, di akhir artikel. Ini adalah sumber iklan percuma, dan sebarang iklan percuma adalah idea selamat datang ketika belajar bagaimana menjalankan perniagaan internet.

Youtube

YouTube telah menjadi media yang sangat penting untuk pemasaran perniagaan internet. Anda boleh mendaftar dan memulakan saluran YouTube anda sendiri dan membuat dan memuat naik video yang mempromosikan perniagaan anda dan membuat pelanggan mengikuti perkembangan perniagaan terkini anda.

Media Social

Facebook dan Twitter adalah program yang mudah dan senang digunakan untuk terus berhubung dengan pelanggan.

Sistem Perniagaan

Semasa anda mempertimbangkan bagaimana menjalankan perniagaan internet, perlu diingat bahawa banyak tugas yang anda lakukan setiap hari dapat, pada waktunya, menjadi automatik. Semakin banyak tugas yang anda dapat automatik, semakin baik. Di sinilah sistem perniagaan dimainkan. Sekiranya terdapat tugas-tugas tertentu yang sering anda lakukan sendiri, ada baiknya anda memperhatikan tugas-tugas ini dan mewujudkan sistem yang mungkin dapat mempercepatnya untuk anda. Ini termasuk penggunaan program perisian untuk menyimpan data, merekrut pembantu untuk membuat panggilan penjualan secara skrip atau memuat turun data internet secara automatik yang relevan dengan perniagaan anda.

Sebilangan besar orang tidak semestinya mahir sepenuhnya untuk menangani semua bidang ini ketika pertama kali memulakannya. Walau bagaimanapun, bersedia untuk terus mendidik diri mereka sendiri dan mengembangkan kemahiran mereka adalah kunci untuk memahami bagaimana menjalankan perniagaan internet dengan jayanya.

Untuk mendapatkan kos tanpa had, lihat cara mudah yang sangat mengagumkan untuk menambahkan pendapatan anda klik DI SINI

Sekiranya anda serius untuk menjana lebih banyak wang, klik di sini [http://keepdreamsalive.com/] dan ketahui apa yang boleh berlaku apabila peluang dan pendidikan bertemu.

Strategi dan Trik dalam Perancangan Perniagaan

Anda merancang untuk membuka perniagaan rumah baru atau perniagaan roti dan anda sudah mengetahui sasaran pelanggan anda. Lebih-lebih lagi, anda juga menjangkakan unjuran pendapatan dan modal yang diperlukan untuk memulakan perniagaan. Adakah ini satu-satunya elemen yang diperlukan untuk berjaya membuka syarikat baru? Anda salah kerana terdapat banyak elemen dan faktor yang harus anda pertimbangkan untuk mewujudkan syarikat perniagaan yang berdaya maju.

Salah satu elemen penting yang diperlukan dalam membuka perniagaan baru adalah pembuatan rancangan perniagaan. Walaupun pentingnya, sebilangan peniaga atau pengusaha neofit mengabaikan kepentingannya dan gagal menyusun rancangan perniagaan yang cekap dan berkesan.

Merangka rancangan perniagaan tidak perlu stres dan membosankan. Walaupun terdapat banyak dokumentasi dan karya kertas yang terlibat, anda harus meningkatkan kesabaran anda lebih jauh kerana ini diperlukan dalam menjayakan usaha perniagaan anda. Walaupun pentingnya dokumen-dokumen ini, beberapa ahli perniagaan neofit melupakan langkah ini kerana mereka percaya bahawa dokumen itu tidak penting dan tidak penting. Mereka gagal memikirkan bahawa dokumentasi yang betul diperlukan untuk tujuan catatan dan untuk mendaftarkan firma anda ke Security and Exchange Corporation (SEC) dan dalam memfailkan artikel penggabungan. Mereka harus ingat bahawa rancangan perniagaan bukan sekadar dokumen yang harus dibuang dan diabaikan, tetapi ini adalah dokumen penting yang memandu syarikat sepanjang perjalanannya. Mereka harus ingat bahawa dokumen-dokumen ini akan membantu mereka menyesuaikan keadaan, memperbaiki perniagaan dan mengelakkan kekurangan yang mahal. Dokumen-dokumen ini juga diperlukan untuk mendapatkan dana tambahan dari bank, institusi kewangan dan pelabur.

Salah satu langkah penting dalam membuka perniagaan baru adalah penyediaan rancangan perniagaan. Untuk mengelakkan tekanan yang berkaitan dengannya, anda harus membiasakan format dan komponen penting rancangan perniagaan sebelum merangka sendiri. Mempunyai gambaran keseluruhan dokumen bukan sahaja mempercepat prosesnya, tetapi anda juga dapat dengan mudah mengesan kekurangan dan kekurangan. Pastikan anda memutuskan elemen apa yang diperlukan untuk membuat rancangan perniagaan yang menarik, berkesan dan cekap yang berpotensi untuk memikat pelabur tambahan.

Berikut adalah langkah-langkah penting dalam menyediakan rancangan perniagaan anda sendiri:

 1. Anda harus merumuskan ringkasan eksekutif anda sendiri. Bahagian ini memberikan gambaran keseluruhan syarikat, pemilik, pemegang saham, objektif dan tujuan. Dalam bahagian ini, anda harus menyatakan dengan jelas tujuan utama pembukaan syarikat. Pastikan anda ringkas dan berkesan dengan penerangan anda.
 2. Langkah seterusnya adalah menulis struktur organisasi. Di bahagian ini, anda boleh menyediakan carta alir yang mempamerkan pengurusan atasan dan pangkat dan fail. Ia harus cukup jelas untuk menunjukkan hierarki kedudukan dan rantai komando.
 3. Rancangan pemasaran – Di bahagian ini, anda dapat menerangkan kaedah dan teknik bagaimana anda boleh mendapat keuntungan dari produk dan perkhidmatan yang anda miliki. Anda boleh memasukkan saluran pemasaran yang ingin anda gunakan.
 4. Analisis persaingan – Di bahagian ini, anda harus menunjukkan kekuatan dan kelemahan anda dan pesaing anda juga. Huraikan secara ringkas bagaimana anda dapat mengubah kelemahan pesaing anda menjadi rancangan pemasaran yang berkesan yang sesuai dengan kelebihan anda.
 5. Rancangan operasi dan pengurusan – Di bahagian ini, anda harus menerangkan operasi syarikat, kos buruh, kos barang yang dijual dan kos overhed.
 6. Analisis kewangan – Di bahagian ini, anda harus memasukkan penyata kewangan, aliran tunai dan laporan lain yang berkaitan dengan aspek kewangan firma.

Ingatlah bahawa langkah-langkah yang disebutkan sebelumnya hanyalah penanda aras untuk membantu anda merangka rancangan perniagaan anda sendiri. Semasa membuat sendiri, pastikan untuk tetap fleksibel sehingga anda dapat membuat perubahan dan pindaan yang diperlukan untuk mengikuti perkembangan trend perniagaan terkini.

2 Sebab Baik Mengapa Perniagaan Kecil Anda Mesti Mempunyai Internet

Segala-galanya di dunia dalam talian berubah dengan pantas. Wikipedia menyatakan bahawa pada bulan Mei 2011 jumlah pelawat Google mencecah 1 bilion pelawat unik. Perhatikan bahawa ini bukan carian tetapi orang unik sebenar yang mencari di Google. Pada bulan Ogos 2011 terdapat lebih daripada 11 bilion carian dilakukan di Google sahaja. Ini adalah sekitar 20% lebih tinggi daripada 2 tahun sebelumnya dan hampir 50 kali lebih banyak daripada yang dijalankan pada tahun 2001. Internet pasti tidak akan hilang dan mula mendapat momentum yang serius.

Menurut Biro Statistik Australia terdapat lebih dari 2 juta perniagaan di Australia dan telah dianggarkan oleh syarikat perisian perakaunan MYOB dalam laporan Business Monitor terbaru mereka bahawa kira-kira 61% perniagaan Australia tidak mempunyai laman web. Ini bermaksud bahawa sekitar 1.2 juta syarikat Australia mempunyai lebih banyak daripada senarai Tempat Google sebagai kehadiran dalam talian mereka. Tetapi sekarang kerana sangat mudah dan berpatutan untuk mendapatkan laman web, seharusnya tidak ada alasan untuk mengabaikan bidang utama kehadiran perniagaan anda.

Inilah lima sebab mengapa saya fikir perniagaan kecil anda WAJIB mendapatkan laman web

 1. Internet tidak akan hilang. Bahagian pasaran Google adalah sekitar 65% dan mendapat carian 1 bilion orang dalam sebulan. Ini bermaksud bahawa jumlah orang yang mencari adalah sekitar 1.5 bilion. Untuk meletakkan ini dalam perspektif, ini adalah kira-kira 22% daripada populasi dunia. 10 tahun yang lalu jumlah orang yang mencari internet adalah sekitar 5% daripada populasi dunia. Angka ini tidak akan berhenti berkembang dan% orang yang menggunakan internet akan meningkat!
 2. Orang menjauh dari buku telefon dan menggunakan internet untuk mencari perkhidmatan tempatan. Bertahun-tahun yang lalu jika anda ingin mencari syarikat atau pembekal anda akan pergi ke direktori salinan cetak. Pada hari ini, banyak orang akan pergi ke Google untuk mendapatkan maklumat ringkas seperti nombor telefon atau alamat perniagaan. Dengan jumlah orang yang mendapat telefon pintar sekarang, ini hanya akan meningkat lebih jauh apabila mereka mendapat maklumat ini dalam perjalanan.

Rangkaian dan Pertumbuhan Perniagaan Anda

Bagi banyak orang, terutama ‘pemula’, pemikiran untuk menghadiri acara rangkaian dapat mengisinya dengan penuh ketakutan. Prospek memasuki ruangan yang penuh dengan orang asing, memulakan perbualan, mungkin harus menyampaikan perkenalan 60 saat kepada peserta lain, menjual ‘barang’ mereka nampaknya menakutkan, terlalu tertekan untuk menghiburkan.

Kita mudah lupa bahawa kita kerap melakukan rangkaian sepanjang hari dalam hidup kita. Kami memulakan perbualan dengan orang asing, membincangkan keperluan calon pelanggan dan pelanggan kami, berkongsi kemas kini mengenai amalan perniagaan terkini dengan rakan sekerja, mungkin meminta nasihat mengenai masalah perniagaan atau keputusan tertentu yang sedang kami jalankan. Kita mungkin tidak menghargai seberapa baik kemahiran yang biasa ini berlaku untuk dunia rangkaian yang lebih formal.

Mari lihat rangkaian dan pertumbuhan perniagaan anda:

 • Pastikan bahawa anda menampilkan diri anda sebagai profesional yang pintar, dari cara anda melihat dan berpakaian sehinggalah ke karya atau risalah yang anda ingin sebarkan. Seseorang pernah berkata, anda hanya mendapat satu peluang untuk membuat kesan pertama! Kad perniagaan yang berkualiti adalah penting, tetapi gunakan dengan betul dan tahan godaan untuk menyerahkannya seperti confetti, jika tidak, kad tersebut mungkin akan dibuang di tong sampah!
 • Walaupun agak tidak masuk akal memasuki ruangan yang penuh dengan orang asing ingat bahawa semua orang ada di sana untuk bertemu dengan orang baru juga. Perhatikan kumpulan orang yang berlainan dan perhatikan isyarat yang dipaparkan bahasa tubuh mereka sebelum anda memutuskan untuk mendekati. Sebilangan orang mungkin berada di sana untuk bertemu dengan seseorang secara khusus, asyik dalam perbincangan mereka dan dengan demikian berada dalam kumpulan ‘tertutup’. Tidak ada gunanya cuba menghentikan perbualan mereka. Nantikan perbualan yang lebih ‘terbuka’, orang yang ingin disertai oleh orang lain.
 • Perlakukan rangkaian sebagai peluang untuk membuat hubungan, membina hubungan, beredar dan dikenali sebagai orang yang sesuai dengan bidang anda. Bekerja sebagai peniaga tunggal atau dalam perniagaan kecil boleh menjadi kesepian, jadi pergi ke sana, bertemu orang, membina hubungan boleh menjadi berharga di banyak peringkat. Persahabatan dapat dibuat, pakatan pelengkap terbentuk, saling membantu.
 • Prinsip asas rangkaian adalah mengenal, menyukai dan mempercayai orang yang anda temui. Sebilangan kecil daripada kita cenderung merujuk perniagaan kepada seseorang yang tidak kita kenal. Kalangan rakan, keluarga dan kenalan kita sangat berharga dan kita perlu yakin bahawa mereka akan berada di tangan yang selamat. Setelah anda yakin pada orang yang anda temui dengan murah hati dalam menyampaikan rujukan untuk bekerja dan membina reputasi sebagai titik kontak yang berharga.
 • Berminat dengan orang yang anda temui, apa yang mereka lakukan; bertanya mengenai sebarang masalah atau cabaran yang mungkin mereka hadapi. Orang sering senang bercakap mengenai diri mereka sendiri dan itu baik-baik saja. Ingat, hubungan yang tulen memerlukan masa untuk menjalin. Kemudian, apabila anda berjumpa, anda akan dapat tersenyum dan mempunyai alasan untuk mula bercakap dengan mereka lagi.
 • Sediakan pengenalan ringkas mengenai apa yang anda tawarkan. Beberapa kumpulan rangkaian menawarkan pusingan 60 saat di mana setiap orang diberi peluang untuk mengatakan sedikit tentang diri mereka sendiri. Tahan godaan untuk mengatakan semua yang anda boleh mengenai perniagaan anda. Fokus pada satu aspek yang akan meningkatkan selera orang untuk lebih banyak atau menyampaikan fakta atau tip menarik setiap kali anda menghadiri. Cuba akhiri dengan garis tanda atau slogan yang tidak dapat dilupakan.
 • Semasa anda mula merasa lebih selesa dengan pertemuan rangkaian anda, mungkin akan menggoda untuk tetap berada dalam kumpulan biasa anda, orang yang anda kenal. Nampaknya lebih mudah untuk menganggapnya sebagai acara sosial, daripada bergaul dengan orang yang tidak anda kenali. Seseorang memberitahu saya tentang peraturan yang mereka ada yang memastikan mereka bercakap dengan 3 orang baru pada setiap pertemuan yang mereka hadiri. Dengan cara itu mereka menggunakan setiap perjumpaan dengan baik, membuat kenalan baru dan dapat mengembangkan potensi petunjuk.
 • Tetap berhubungan dengan orang yang anda temui melalui rangkaian, mungkin melalui e-mel atau dengan buletin menarik dan bermaklumat. Ingatlah untuk menindaklanjuti sesuatu yang diberitahu atau mengatur pengambilan kopi dari semasa ke semasa.
 • Gunakan peluang untuk menyampaikan perniagaan anda kepada kumpulan. Beberapa kumpulan menawarkan slot persembahan rasmi selama 10-20 minit pada setiap perjumpaan di mana para peserta yang berbeza dapat berkongsi maklumat, petua pendidikan dan pandangan mengenai perniagaan mereka. Ini tidak dimaksudkan untuk digunakan sebagai promosi penjualan yang terang-terangan, melainkan memberi peluang untuk memberi wawasan yang lebih baik dan lebih jelas kepada anggota mengenai apa yang anda lakukan. Dan ini adalah kaedah yang baik untuk membina keyakinan anda untuk menghadirkan diri dalam persekitaran yang agak selamat dan biasa.

Luangkan masa untuk mencari kumpulan yang paling sesuai dengan anda. Terdapat kumpulan yang bertemu pada waktu yang berlainan dalam sehari, ada yang bertemu setiap minggu, bulanan, sekejap-sekejap, untuk pelbagai profesion. Beberapa mesyuarat bebas untuk dihadiri, yang lain harganya berbeza-beza bergantung pada tahap eksklusiviti mereka. Ikuti beberapa kajian, lakukan kajian anda dan nikmati peluang untuk menggabungkan dan membina hubungan baru sambil mengembangkan perniagaan anda.

Susan Leigh adalah Kaunselor dan Hypnotherapist yang bekerjasama dengan individu yang tertekan untuk meningkatkan keyakinan dan keyakinan diri, dengan pasangan mengalami kesukaran hubungan untuk meningkatkan komunikasi dan pemahaman dan dengan pelanggan perniagaan untuk menyokong tahap kesihatan dan motivasi individu dan pasukan.

Berita Perjalanan Perniagaan

Sebagai pengembara perniagaan yang kerap, anda mesti mengikuti berita perjalanan perniagaan terkini. Sebagai contoh, syarikat penerbangan baru mungkin memasuki kawasan anda dan mungkin menawarkan pakej pelancongan yang menarik dengan tambang yang lebih murah atau kemudahan perjalanan yang lebih baik. Sekiranya anda tidak mengetahui mengenai perkhidmatan pelancongan baru ini, anda mungkin akan kehilangan banyak dari segi tambang dan kemudahan perjalanan. Mungkin juruterbang syarikat penerbangan yang anda naiki melakukan mogok pada hari anda merancang untuk menaiki pesawat. Betapa anda berharap anda dapat mengetahuinya terlebih dahulu!

Berita perjalanan perniagaan juga merangkumi kesedaran anda mengenai keadaan geografi dan laporan cuaca terkini dari destinasi anda. Anda mungkin bepergian dari negara tropika dan tiba-tiba anda dikehendaki melakukan perjalanan ke beberapa destinasi yang masih diliputi ais dan salji dengan angin sejuk yang kuat melolong sepanjang tahun. Sekarang andaikan anda tidak membawa apa-apa kecuali pakaian ringan di dalam beg pakaian anda; keadaan anda sekarang dapat dibayangkan dengan lebih baik daripada yang dijelaskan.

Ingatlah bahasa yang digunakan di negara tujuan anda. Ia mungkin bukan negara berbahasa Inggeris. Oleh itu, anda perlu membuat pengaturan untuk panduan atau jurubahasa untuk membawa anda ke sekitar bandar.

The place you may be traveling to may be infested with criminals and pickpockets. The fraudulent misuse of credit card information is widely prevalent in China. So you may have to pay heavily for being ignorant about the law and order situation in such countries.

Again, you are not allowed to drive a car in China even if you have a driver’s license in your own country. You therefore cannot hire a car in China to drive it yourself like you can do in many European countries or America.

Finally, the Internet is a great source for the latest news, which it provides by the hour.

Business Travel [http://www.WetPluto.com/Business-Class-Travel.html] provides detailed information on Business Travel, Business Class Travel, China Business Travel, Business Travel News and more. Business Travel is affiliated with Corporate Travel Agencies.

Idea Permulaan Perniagaan

Sepanjang zaman, orang selalu menemui cara baru dan menarik untuk memulakan perniagaan baru. Idea-idea permulaan perniagaan ini secara historis diumpankan oleh teknologi terkini pada masa itu, dan ini telah membolehkan pengusaha yang berjaya memanfaatkan pasaran baru muncul, dalam banyak keadaan, membuat kekayaan mereka.

Di dunia moden kita, salah satu idea permulaan perniagaan terkini ialah Pemasaran Dalam Talian, atau Perniagaan Pemasaran Internet. Sudah jelas bagi mereka yang berpandangan jauh bahawa internet sekarang memungkinkan pengusaha memanfaatkan bukan sahaja masa dan wang mereka, tetapi juga kekuatan besar platform pemasaran global yang kini mereka dapat akses.

Walaupun saat ini, ia masih dianggap sebagai “berpikir di luar kotak”, Pengusaha Pemasaran Internet telah mulai mengukir kehidupan yang sangat berjaya di dunia di mana peluang nampaknya semakin berkurang. Kenyataannya adalah bahawa pada tahun-tahun mendatang, semakin banyak orang akan bergerak keluar dari zon selesa mereka, melepaskan J.O.B mereka. (yang bermaksud Just Over Broke), yang memihak kepada gaya hidup yang jauh lebih baik. Ini hanya masalah masa sebelum bekerja untuk orang lain, 8 jam sehari, akan dilihat sebagai tidak biasa dan sangat tidak menarik.

Sehingga hari ini, banyak pengusaha masih memilih idea permulaan perniagaan gaya “bata dan mortar” yang lebih tradisional, daripada melintasi jambatan untuk cara berfikir dan berniaga moden secara dalam talian. Ini adalah kesilapan pada pendapat saya, kerana kita sudah pasti bergerak keluar dari zaman perindustrian, dan ke era maklumat. Kebanyakan orang lambat untuk mengejar ketinggalan.

Oleh itu, jika anda duduk di sana, muak dengan “yang sama lama, sama lama”, memikirkan bahawa anda ingin memulakan perniagaan baru, ambil nasihat dari seseorang yang telah memperoleh kejayaan yang luar biasa. Mulakan idea perniagaan baru anda secara ONLINE!

Tidak pernah ada peluang seperti itu untuk pengusaha dengan sedikit pandangan jauh. Katakan pada diri sendiri, “Biasa-biasa saja tidak ada tempat dalam hidup saya lagi. Saya tidak akan menyelesaikan apa yang dimiliki oleh orang lain, dan saya akan berfikir di luar kotak untuk mencari jalan ke hadapan untuk kehidupan yang saya dan keluarga saya benar-benar layak”.

Dengan cara berfikir baru ini dan rancangan untuk mengambil tindakan positif, anda akan kagum dengan apa yang dapat dicapai dalam jangka masa yang singkat.

Ingat, untuk memiliki sesuatu yang baru, anda harus melakukan sesuatu yang baru. Dan untuk melakukan sesuatu yang baru, anda harus memikirkan sesuatu yang baru.

Semuanya bermula dengan anda.

Semoga anda berjaya,

Mike.

Mike Cottam adalah Pakar Pemasaran Internet dan Pelatih Kejayaan yang sangat berjaya. Pelajarnya menikmati sumber pendidikan dan bimbingan paling komprehensif yang ada untuk memastikan kejayaan mereka.

Yang Perlu Anda Ketahui Untuk Memulakan Perniagaan Anda Sendiri

Terdapat dua sebab mengapa orang menjalankan perniagaan untuk diri mereka sendiri dan mereka adalah, mempunyai lebih banyak masa dan mempunyai lebih banyak wang. Mereka mahukan kemampuan menjalani kehidupan dengan syarat mereka dan mempunyai keselamatan kewangan dan kebebasan perniagaan yang menguntungkan yang dapat berjalan tanpa mereka.

Untuk berjaya dalam perniagaan, pemikiran pertumbuhan adalah unsur utama. Terdapat dua jenis pemikiran: pertumbuhan dan tetap. Perbezaannya adalah bahawa satu akan mendorong anda maju lebih cepat daripada yang anda bayangkan dan yang lain akan membuat anda kembali ke titik yang anda berhenti dan kembali ke jadual 9-5.

Orang yang mempunyai pemikiran tetap:

 • fikir mereka tahu semuanya dan selalu betul
 • jangan mengambil risiko
 • kekal di zon selesa
 • menyalahkan orang lain
 • mempunyai banyak alasan / alasan mengapa mereka tidak berjaya
 • mengabaikan pendidikan untuk berkembang dan mempelajari kemahiran baru
 • mengelilingi diri mereka dengan orang lain seperti mereka
 • akan berhenti apabila keadaan menjadi sukar

Orang yang mempunyai pemikiran pertumbuhan:

 • belajar daripada orang lain di hadapan mereka dalam perniagaan
 • mengetahui kepentingan melabur dalam pendidikan dan mentor
 • belajar dari kesalahan mereka dan ubah tindakan mereka lain kali
 • memikul tanggungjawab 100% untuk diri mereka sendiri dan hasilnya
 • mencari jalan penyelesaian untuk menghadapi cabaran mereka
 • terus berjalan lancar setelah orang lain berhenti
 • memahami kepentingan pemasaran dalam perniagaan dan melabur di dalamnya untuk mewujudkan penjualan dan petunjuk
 • ikuti perkembangan tip perniagaan terkini

Sebelum memulakan perniagaan, anda mesti menyusun semua rancangan perniagaan yang penting. Ini bukan sesuatu yang suka dilakukan oleh kebanyakan orang, tetapi menjalani latihan akan menjimatkan banyak masa, wang, kekecewaan atau kejutan buruk di kemudian hari. Dalam rancangan perniagaan terdapat beberapa faktor utama yang mesti diberi perhatian. Itu termasuk:

 • Penyataan Visi
 • Kenyataan Misi
 • Nilai Perniagaan
 • Pelanggan ideal anda (pasaran sasaran)
 • Penilaian ekonomi
 • Item dan perancangan teknologi
 • Rancangan Pemasaran
 • Lokasi perniagaan
 • Perlindungan insurans
 • Pembangunan laman web
 • Berapa banyak wang yang anda perlukan dan pinjaman yang mungkin anda keluarkan
 • Pelbagai lesen dan izin yang mungkin anda perlukan

Walaupun anda seorang pedagang tunggal, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk berniaga dengan nama perniagaan yang akan menjadi sebahagian daripada jenama anda dan ini mungkin menggambarkan juga apa yang anda lakukan. Nama perniagaan juga merupakan sesuatu yang mesti anda daftarkan dengan bayaran dan mestilah unik di negara atau negeri anda.

Mempunyai akaun perniagaan. Ini akan membolehkan anda dibayar dan juga membayar segala perbelanjaan yang dikeluarkan dalam perniagaan. Setelah anda mengaturnya, anda mungkin ingin mencari kemudahan pedagang supaya pelanggan anda dapat membayar dengan mudah dengan kad kredit mereka atau bahkan melalui Ezypay jika anda akhirnya mempunyai pilihan untuk debit langsung dan ansuran biasa yang keluar pada masa yang sama masa setiap bulan.

Setelah anda mengatur bidang-bidang utama, langkah seterusnya adalah mencari tempat di mana anda akan menjalankan perniagaan dan membeli semua keperluan yang anda perlukan untuk memulakannya.

Belanjawan perniagaan adalah mustahak untuk kejayaan anda. Anda mesti melaburkan wang untuk menjana wang! Beberapa elemen penting yang harus dikandung oleh belanjawan perniagaan termasuk:

· Kos penyediaan awal (yang mungkin satu sekali) dan kos berulang

· Sewa atau pembayaran balik pinjaman

· Kos dan anggaran pemasaran

· Percetakan dan pegun

· Kos utility

· Upah dibayar

· Perbelanjaan pendidikan

· Rangkaian

· Pemasaran dan reka bentuk internet

· Perjalanan dan katering

Telefon bimbit Perniagaan – Untuk Menjalankan Perniagaan Anda dengan cekap

Telefon bimbit perniagaan adalah item terbaru untuk membuat buzz dalam industri mudah alih. Dengan teknologi yang dilengkapi dengan alat terkini dalam kategori kamera, sistem muzik, bagaimana telefon bimbit dapat ditinggalkan?

Telefon adalah salah satu barang yang paling kerap digunakan oleh sesiapa sahaja. Inilah sebab mengapa telefon ini sangat diminati. Telefon terdahulu hanya dapat digunakan untuk panggilan. Kemudian kami mempunyai telefon dengan kemudahan pesanan teks. Dan sekarang telefon ini mempunyai komputer mini yang terpasang di dalamnya. Mereka semakin canggih dengan setiap yang baru dilancarkan.

Mereka adalah kebaikan bagi para peniaga. Mereka adalah salah satu alat yang paling berkesan dan kuat yang boleh digunakan untuk meningkatkan perniagaan seseorang. Semua telefon bimbit perniagaan dilengkapi dengan pelbagai ciri.

Kelebihan telefon perniagaan

Terdapat pelbagai kelebihan telefon ini. Mereka merangkumi semua aspek penyambungan. Bagi orang-orang yang selalu bergerak dalam kaitannya dengan pekerjaan perniagaan mereka, itu adalah berkat yang besar. Tidak berhubung akan mempengaruhi perniagaan mereka dengan cara yang sangat besar. Dan telefon bimbit ini membantu mereka untuk terus berhubung dengan pelanggan mereka 24/7.

Ponsel perniagaan ini mempunyai ciri seperti EDGE, 3G, Bluetooth, GPRS dan inframerah. Mereka dapat mengakses perkataan Microsoft di telefon mereka. Oleh itu, walaupun mereka mesti menuliskan atau membaca beberapa dokumen MS perkataan, mereka boleh melakukannya di telefon mereka sendiri. Telefon ini mempunyai PowerPoint dan juga PDF untuk membantu anda menjalankan perniagaan dengan bantuan telefon semasa anda berada di luar negara. Malah mereka bahkan mempunyai pelbagai alat pejabat Microsoft yang tidak terdapat dalam model komputer biasa.

Dengan telefon ini, anda tidak perlu risau tentang perkara-perkara seperti kehilangan panggilan penting atau e-mel. Anda dapat menjalankan perniagaan dengan cekap dengan menyusun e-mel walaupun bercuti.

Tawaran mudah alih perniagaan terkini

Semua syarikat mudah alih terus hadir dengan model terkini yang mempunyai ciri yang lebih baik. Sebilangannya adalah siri Nokia e, tiruan LG dan banyak lagi. Telefon ini membawa dunia di kaki anda. Mereka mempunyai semua yang dapat anda fikirkan dan mahukan di telefon bimbit anda.

Telefon ini boleh dibeli dari kedai atau bahkan dalam talian. Satu-satunya perkara yang mesti anda pastikan ialah telefon ini dibeli hanya dari pengedar sah. Oleh kerana telefon ini mahal, sekiranya ada masalah, anda boleh menghubungi peniaga. Oleh itu, periksa sebelum membeli bahawa telefon anda dilengkapi dengan jaminan dan mempunyai semua yang dijanjikan di dalam kotak.

Terdapat pelbagai laman web yang menjual telefon bimbit ini secara dalam talian. Mereka juga menghantar produk secara percuma ke rumah. Beli telefon ini dalam talian untuk menjimatkan wang, masa dan tenaga.

Rancangan Perniagaan

Saya telah menulis tiga rancangan perniagaan untuk perniagaan saya sendiri. Dua adalah untuk perniagaan yang ada dan satu untuk perniagaan Permulaan (BOOST Business Coaching). Dua rancangan yang ditulis untuk perniagaan yang ada ditulis sepenuhnya atas dorongan Pengurus Bank kerana saya meminjam sumber untuk melabur dalam syarikat-syarikat ini. Akibatnya setelah saya mencapai tujuan ini, rancangan itu tersembunyi dan tidak lagi relevan lagi. Dalam kes ini, rancangan perniagaan sangat bagus untuk pembiayaan tetapi tidak banyak digunakan.

Rancangan Perniagaan

Rancangan perniagaan terbaru yang ditulis oleh saya adalah kerana alasan yang sama sekali berbeza. Saya sebenarnya harus mengetahui sama ada terdapat pasaran untuk perkhidmatan saya. Akibatnya, saya sekarang mempunyai ‘dokumen hidup’ yang dirujuk dan dikemas kini secara berterusan semasa perniagaan saya berkembang dan berubah. Bahagian terbaik dari ini adalah ketika taktik yang berbeza telah diambil dan hasilnya kurang dari yang dijangkakan. Saya mempunyai rancangan B dan Pelan C dan dapat melakukan tindakan ini dengan lancar ke dalam perniagaan saya.

Apa yang perlu disertakan dalam rancangan perniagaan

Banyak orang terjebak dengan apa yang harus disertakan dalam rancangan perniagaan, dan untuk bersikap adil setiap perniagaan adalah berbeza dengan setiap struktur perniagaan, jadi berikut adalah beberapa pemikiran untuk menyusun rancangan perniagaan anda. (Kami memiliki templat untuk segala macam senario – hubungi kami)

 1. Sebelum masuk terlalu dalam, ambil langkah mundur dan gariskan visi yang jelas untuk DIRI SENDIRI, seperti apa perniagaannya sehari sebelum anda menjualnya. Ini kemudian akan menentukan kerangka kerja untuk rancangan anda yang lain dengan membolehkan anda memulakan hasil akhir dan mengusahakan jalan ke belakang. Tidak ada yang mengatakan bahawa ia adalah sains roket! Biasa dikenali sebagai strategi keluar.
 2. Termasuk Penganggaran. Anda tidak boleh menjalankan perniagaan tanpa wang tunai. Semasa anda memulakan perniagaan anda, perhatian utama adalah Aliran Tunai namun beberapa pertimbangan harus diberikan kepada Aliran Tunai, Pendapatan yang anda peroleh dari perniagaan, keuntungan yang dibuat oleh perniagaan dan ekuiti anda dalam perniagaan. Ini adalah bahagian penting dalam rancangan perniagaan.

3. Customer Focus. If you have customers ask them what they really want your business to deliver. If you are starting a new businesses go to your future competitors customers and ask them what they would really like to see. Then use this in your planning.

4. While we are talking about competitors – Research them, what do they do well, what are they not so good at, their strengths & weaknesses. Use this information and fill the Gap. If possible don’t compete head on with anyone on price – always differentiate.

5. Risk – A lot of people think that entrepreneurs are risk takers. They aren’t. They always analyse the risk before acting. Yes – an element of risk taking is necessary but the lesson here is to minimize as much as possible.Do this before you open the doors with the business plan

6. Once you have the draft of your business plan together contact an independent advisor or Business coach who can give you ‘independent’ feedback. A Family member or friend will also be useful however remember that they may not be as ‘independent’ and will provide feedback based on other factors

7. Expect the unexpected. No business plan is going to work exactly how you want it to, so make sure you have necessary measures in place to cover any problems you may encounter. Have a plan B and C for those tactics.

Don’t skip the business planning process Make sure you have a bigger chance of success.

Jeff Smith is the Master Franchisee for BOOST Busines Coaching – New Zealands Premier and only specialised Small Business Coaching Company.

Syarikat BPO-Trend Perniagaan Terkini

Dunia perniagaan telah berubah secara dramatik dan terus berubah dengan cepat setiap hari. Apa yang kita tahu hari ini hanya dapat bertahan selama beberapa bulan atau tahun, sekiranya kita bernasib baik. Apa yang kita tahu semalam juga boleh dianggap sebagai perkara masa depan esok. Begitulah cepatnya dunia perniagaan berubah. Oleh itu syarikat di seluruh dunia harus belajar menyesuaikan diri dan melakukannya dengan pantas.

Sebelum ini, trend perniagaan adalah menjadi jack-of-all-trade. Untuk berjaya, perniagaan mesti mempunyai semua yang pelanggan perlukan di satu kedai satu-atap. Dan syarikat-syarikat pada zaman dahulu cuba melakukan perkara itu.

Ambil semua jenis kakitangan yang mereka perlukan untuk setiap jabatan di syarikat mereka. Namun, itu adalah perkara masa lalu sekarang. Pasaran ekonomi hari ini memerlukan pengkhususan. Pengguna ingin setiap produk atau perkhidmatan disesuaikan dengan keperluan mereka. Pengguna tidak lagi mahukan produk generik.

Mereka mahukan layanan istimewa dan perkhidmatan berkualiti terbaik yang mereka dapat. Jadi, mempunyai segala-galanya di bawah bumbung syarikat nampaknya tidak berguna lagi. Menjaga semua proses perniagaan di bawah satu bumbung sekarang membuktikan bukan sahaja mahal tetapi juga tidak praktikal.

Ini kerana pemantauan setiap satu untuk memastikan kualiti terbaik dilayan dan disesuaikan dengan setiap keperluan pelanggan telah menjadi membosankan dan hampir mustahil. Menjaga ahli secara dalaman juga terbukti mahal dalam jangka masa panjang.

Keperluan untuk pengkhususan dan fokus pada perniagaan teras sebenar syarikat telah mendorong trend pengambilan syarikat Business Process Outsourcing, atau apa yang lebih dikenali sebagai BPO. Syarikat penyumberan luar proses perniagaan kini berkembang dan berkembang di negara-negara di mana kos tenaga kerja tidak begitu mahal, seperti China, India dan Filipina, dan akhir-akhir ini, Timur Tengah.

Syarikat BPO di negara-negara dan rantau ini memberikan perkhidmatan kepada syarikat yang lebih besar, lebih kerap multi-nasional, yang ingin menumpukan pada proses perniagaan teras mereka sehingga mereka hanya menyerahkan tugas umum, atau proses yang kurang penting, kepada penyedia atau pembekal perkhidmatan luar .

Falsafah syarikat hari ini adalah untuk “… melakukan apa yang mereka lakukan dengan terbaik dan mengambil alih yang lain.” Dan itu adalah falsafah yang sangat masuk akal pada masa itu. Dan semakin banyak syarikat mengejarnya.

Senarai perkhidmatan yang paling sering disumberkan oleh pihak luar termasuk, penyelesaian HR, Perkhidmatan Perakaunan dan Kewangan, Perkhidmatan Penjagaan Pelanggan, Pusat Panggilan, Perkhidmatan Meja Bantuan IT, alat dan penyelesaian pemasaran, dan perincian lain yang tidak diingini oleh kebanyakan syarikat .

Ini adalah proses perniagaan yang diperlukan-ya, itu benar. Walau bagaimanapun, syarikat kini menyedari bahawa lebih praktikal untuk menyerahkan tugas-tugas ini dan menumpukan pada penjualan atau pengeluaran, atau apa sahaja syarikat mereka.

Di India dan Filipina, semakin banyak syarikat BPO mendirikan pusat perniagaan di wilayah mereka, memanfaatkan kos tenaga kerja yang berpatutan dan bekalan tenaga profesional terlatih yang banyak. Timur Tengah juga telah menjadi salah satu hab terbaru bagi syarikat BPO untuk penduduknya yang berbilang bahasa dan lokasinya yang strategik, memberikan zona waktu yang baik. Tarikan tambahan untuk wilayah ini adalah kemungkinan pelaburan minyak dan peluang pengembangan perniagaan.

Di India, anda boleh menemui syarikat penyumberan luar proses perniagaan yang berjaya: Accenture; Convergys; HCL BPO; Genpact; PRU India; IBM Daksh; TCS BPO; Transkripsi; Wipro BPO; dan Perkhidmatan Global WNS. Sementara itu, senarai syarikat BPO Filipina merangkumi syarikat dari United Kingdom, Amerika Syarikat dan Jepun.

Tingkatkan keterlihatan laman web anda dengan bantuan direktori percuma kami [http://www.pegasusdirectory.com] Kami juga menawarkan banyak perkhidmatan SEO dengan harga yang berpatutan, seperti penyerahan direktori manual, penyerahan direktori Perancis dan Jerman, pengeposan blog dan banyak lagi lebih banyak lagi. Lihat laman web kami.

Trend Perniagaan Terkini – Perakaunan Dalam Talian

Kaedah manual menyimpan catatan perakaunan telah memberi jalan kepada mod baru. Perakaunan dalam talian adalah trend terkini. Kerana ia menjadikan bahagian perniagaan yang bukan teras lebih mudah. Oleh kerana sumber seperti masa dan wang terhad dan sukar untuk organisasi mana pun – lebih-lebih lagi untuk perniagaan kecil – mereka harus digunakan untuk melayani fungsi teras perniagaan, dan bukan dalam fungsi sekunder seperti pembukuan, inventori dan pengiraan gaji. Masa-masa ini dapat dimanfaatkan dengan lebih baik jika pihak pengurusan dapat mencari jalan keluar yang lebih mudah – aplikasi perakaunan dalam talian mungkin tidak deus ex machina – ini adalah hasil pilihan pihak pengurusan yang sedar – tetapi mereka boleh dianggap mempunyai fungsi yang cukup untuk menyelamatkan pihak pengurusan dari tugas tanpa harapan yang tidak dapat dielakkan.

Dengan membuat keputusan, pihak pengurusan memilih untuk tidak menekankan tugas yang dimaksudkan dengan perakaunan. Terdapat banyak faedah di banyak bidang yang menjadikan pilihan lebih tepat. faedahnya datang seiring penjimatan masa, kos dikurangkan, penjimatan ruang, dan pekerja berkurang. Semua ini dapat dilakukan melalui aplikasi yang dilengkapi dengan papan pemuka yang mudah namun semua kerumitan dibuat mudah dan difahami.

Dengan membuat penyimpanan dan pengambilan dokumen yang dihasilkan semasa menjalankan perniagaan, aplikasi dalam talian membantu pengurangan ruang pejabat: tidak perlu lagi bukti fizikal dalam bentuk fizikal. Mereka boleh disimpan sebagai gambar sehingga menjadikan kawasan penyimpanan tidak berguna. Item yang disimpan akan tersedia di mana sahaja diperlukan berkat penyimpanan awan – ciri yang disediakan oleh perakaunan dalam talian. Di samping itu, maklumat yang tersimpan mempunyai data di dalamnya – metadata, dengan istilah lain – yang menjadikan pengambilan data lebih cepat dapat menjimatkan masa.

Tenaga kerja yang diperlukan untuk perakaunan juga dapat dikurangkan sehingga membebaskan beberapa sumber perniagaan jika perakaunan dalam talian dipilih. Sekarang, akan ada keperluan yang lebih sedikit untuk pakar kerana aplikasi akan memastikan pembukuan anda dan penyata kewangan selanjutnya adalah tepat seperti catatan awal; tidak akan ada lagi masalah mengenai kesalahan manual yang bermaksud keseimbangan percubaan berlaku, penyata kewangan mencerminkan gambaran sebenar dan adil perniagaan. Bercakap mengenai tenaga kerja, aplikasi menjadikan pengesanan kemajuan setiap pekerja lebih mudah kerana juga mengesan masa masuk dan keluar dari pegawai yang berkenaan.

Mengapa Keselamatan Data Penting

Keselamatan data penting kerana perniagaan tertentu mengekalkan data yang mengandungi maklumat yang sangat sensitif yang akan menimbulkan risiko tanggungjawab yang berat jika dikompromikan, terutama data yang disimpan untuk persekitaran kewangan.
Maklumat yang digunakan untuk mengembangkan rekod perakaunan, seperti pemilikan saham, pengagihan keuntungan, pembahagian keuntungan, perjanjian usaha sama atau maklumat gaji dan upah mesti mempunyai keselamatan yang ketat untuk mengelakkan akses tidak sah dari pihak ketiga dan anggota kakitangan dalaman.
Peranan Pengurus Kewangan kerana Berkaitan dengan Keselamatan Data Dengan semua rangkaian dan perkongsian fail, siapa yang bertanggungjawab untuk mendapatkan data kewangan kritikal? Syarikat sering melihat CFO atau pekerja tahap pengurusan kewangan lain untuk terlibat dengan mencegah pelanggaran keselamatan data mereka. Mengamankan maklumat di platform Cloud Swasta telah terbukti lebih selamat daripada menggunakan platform awan awam.
Data proprietari yang digunakan dalam persekitaran perakaunan dan kewangan harus disusun untuk mengelakkan akses oleh pengguna yang tidak dibenarkan dengan cara pemisahan maklumat kewangan yang sesuai. Sebenarnya, beberapa negara mempunyai keberatan untuk menggunakan perkhidmatan syarikat yang menggunakan platform awan awam.
Oleh kerana pelanggan lain menggunakan pusat data yang sama, ia juga meletakkan syarikat luar seperti pembekal, vendor, kontraktor bebas dan rakan usaha sama. Profesional kewangan mesti bekerjasama rapat dengan jabatan IT untuk mengurangkan risiko keselamatan data.
Untuk itu, mereka juga harus meningkatkan kesedaran mereka tentang seberapa sering maklumat berubah di platform awan awam bersama dengan kemungkinan berlakunya pelanggaran keselamatan data mereka. Di mana persekitaran awan awam menyediakan platform bersama, kawalan keselamatan data umum, lokasi data yang tidak pasti dan pengurusan akses yang tidak jelas, persekitaran awan peribadi memberikan sebaliknya. Dengan model platform awan peribadi, profesional kewangan disediakan • Platform selamat peribadi •
Infrastruktur selamat swasta • Kawalan keselamatan khusus industri • Lokasi data yang spesifik dan jelas • Kawalan akses khusus dan jelas • Platform yang kondusif untuk data yang sangat sensitif Risiko Liabiliti yang Berkaitan dengan Pelanggaran Keselamatan Data

Salah satu risiko terbesar yang berkaitan dengan pelanggaran terhadap keselamatan data (terutamanya keselamatan data yang berkaitan dengan syarikat yang beroperasi dalam industri kewangan) adalah pendedahan maklumat sensitif orang lain. Maklumat mereka boleh digunakan dengan cara yang boleh membahayakan Perbadanan dan mangsa lain. Ini boleh menimbulkan kemunduran besar bagi semua pihak yang terlibat.

Korporat tidak hanya dapat digugat oleh korban, tetapi lebih banyak biaya diperlukan untuk membangun kembali sistem keamanan baru, memproses proses hukum dan semua biaya tambahan yang berkaitan dengan pemulihan dari kerugian tersebut, termasuk kerusakan pada pengiktirafan jenama.

Beberapa Langkah Logik untuk Meminimumkan Serangan Siber

Profesional kewangan dapat bekerja secara langsung dengan jabatan IT untuk mengembangkan rancangan keselamatan data. Pelan ini harus melibatkan sistem keselamatan siber dalaman dengan pemeriksaan dan imbangan untuk melindungi maklumat kritikal dan sensitif anda dengan lebih baik. Selain itu, mewujudkan pasukan keselamatan siber dalaman juga akan menjadi kaedah untuk melindungi data anda dengan lebih baik daripada pelbagai bentuk serangan siber.

Adakah anda seorang penasihat kewangan berpengalaman yang ingin membuat perubahan atau membeli buku perniagaan? Hubungi perekrut penasihat kewangan berpengalaman dari Willis Consulting Inc. Mereka mempunyai banyak kenalan industri teratas dan dapat membantu anda mendapatkan kedudukan yang anda mahukan. Lihat kedudukan terbuka di

Bagaimana Perunding Peningkatan Proses Boleh Meningkatkan Perniagaan Anda

Perunding proses memainkan peranan penting dalam proses penambahbaikan. Perunding menggunakan satu set kemahiran dan pemahaman yang diperlukan untuk mencapai matlamat organisasi dengan lancar. Seorang perunding perlu mematuhi prinsip Lean Enterprise yang bertujuan mengoptimumkan nilai melalui proses keputusan berdasarkan fakta. Pemahaman yang baik mengenai ciri-ciri perubahan ke arah Lean Enterprise memastikan pengembangan “dua langkah ke depan” dari fokus aktiviti saat ini dan menyedari faedah peningkatan tempatan.

Ini adalah coretan dari apa yang dimaksudkan oleh perunding perancangan strategik atau perunding proses. Sekarang, kami berkongsi sebentar mengenai bagaimana perunding proses dapat membantu perniagaan anda membuat ceruk di pasaran.

Ini dia!

Perunding proses bertanggungjawab untuk:

Membantu pembuatan model proses dan peta proses

Dalam perniagaan, pemetaan proses merujuk kepada tugas untuk menentukan apa yang menjadi inti perniagaan anda dan atas dasar apa kejayaan proses perniagaan anda akan dinilai. Sementara, pemodelan proses difokuskan pada pengoptimuman proses perniagaan.

Perunding perancangan strategik membantu anda mengembangkan model proses dan peta untuk memahami perniagaan dan prospek masa depannya dengan cara yang berkesan.

Membantu dalam mengenal pasti dan menilai proses

Seorang perunding membantu anda melaksanakan pengenalan dan penilaian proses yang merangkumi mengenal pasti keperluan dan kehendak pelanggan, mengimbas persekitaran, menilai tujuan, menyaring peluang perniagaan dan kemudian menyiapkan rancangan perniagaan.

Lakukan penilaian bahagian dan / atau unit perniagaan

Perunding perancangan strategik membantu anda mendapatkan penjualan, menetapkan objektif, dan melihat rancangan untuk mencapainya.

Pastikan objektif, ukuran, objektif dan metrik penambahbaikan proses

Perunding penambahbaikan proses menetapkan objektif, ukuran, metrik dan tujuan khusus untuk memastikan trend dan pelanggan yang baru muncul.

Tentukan metodologi dan alat penambahbaikan proses

Seorang perunding mengemukakan metodologi penambahbaikan proses seperti Baselining Proses dan Perbandingan Proses, Papan Aliran, Pemetaan Aliran Nilai, Analisis Sebab dan Kesan, Ujian Hipotesis, Lean Six Sigma dan alat lain yang paling sesuai untuk perniagaan anda.

Beri panduan untuk mengekalkan perubahan peningkatan

Perunding memberikan strategi penambahbaikan untuk mengekalkan hasil yang diperoleh dari metodologi yang dilaksanakan.

Menggunakan Data untuk Mendorong Pasukan

Pemimpin sering bertanya-tanya bagaimana seseorang dapat mewujudkan pertumbuhan dalam organisasi atau syarikat mereka. Sebagai pendidik, saya mengembangkan budaya pencapaian di dalam kelas saya. Ini adalah bentuk kepemimpinan yang pasti akan beralih ke usaha perniagaan. Salah satu cara untuk membina rasa pencapaian adalah dengan berkongsi data.

Data dapat mendorong pasukan untuk mencapai tujuan luar biasa di bidang tertentu. Ini mungkin dalam prestasi tugas atau output. Mengkaji data membantu memberi tim rasa hala tuju dan pusat pemeriksaan untuk memantau keadaan realiti semasa. Mari lihat beberapa petua untuk menjadikan data dapat diakses oleh pasukan anda.

Jadikannya Semasa

Penting untuk mempunyai sistem penjejakan data yang memudahkan pengambilan maklumat terkini. Ini akan membantu membawa kepada keputusan yang menangani situasi semasa dengan tepat. Sistem ini boleh menjadi program yang mahal atau Google Spreadsheet.

Mana-mana sistem yang anda gunakan mesti mudah diikuti. Setelah memilih sistem atau program dan menentukan apa yang akan Anda pantau, pastikan untuk memeriksa kemajuan secara berkala. Beberapa contoh data untuk diakses termasuk: penjualan, prestasi output, kenaikan gaji, data pasar. Ini semua harus dipertimbangkan.

Jadikannya Ringkas

Walaupun nombor dan formula dapat menjadi alat yang luar biasa, anda perlu menunjukkan data dengan cara yang mudah dicerna oleh khalayak anda. Sekiranya carta digunakan, pastikan bahawa ia dilabel dan pasukan anda memahami dari mana asal usul analisis. Ini akan membolehkan pertemuan anda mengenai data menjadi cekap.

Walaupun anda harus yakin bahawa pekerja atau ahli pasukan anda berkelayakan dan pintar, tidak adil untuk menganggap bahawa setiap orang mempunyai PhD dalam bidang Ekonomi.

Jadikannya Relatable

Nombor hanya nombor kecuali rakan sekerja memahami maksudnya. Terdapat banyak jenis pekerja, dan jika saya mempunyai rakan sekerja yang serupa dengan saya, mereka ingin memahami implikasi sosial data. Ini tidak selalu mengenai intinya; boleh juga mengenai “mengapa” untuk kepentingan data. Adakah data ini memberi kesan kepada pelanggan, pekerja atau pesaing kita?

Benarkan Maklum Balas dan Kritikan

Sangat penting bahawa pasukan anda dapat menganalisis dan membincangkan data secara terbuka. Tanya pasukan anda apakah trend yang mereka perhatikan? Bagaimana kita boleh menjadi lebih baik? Saya selalu terkejut dengan tanggapan dan kesimpulan yang dibuat oleh pasukan saya mengenai prestasi.

Ini membantu kita semua memahami apa yang kurang dan apa yang harus dilakukan untuk menyelesaikan masalah tertentu. Sebagai pemimpin, anda mungkin juga mendapat maklum balas mengenai cara-cara yang anda dapat menyokong pasukan untuk mencapai matlamat mereka.

Syarikat perlu memahami bagaimana data dapat membangkitkan tindakan dalam pekerja. Pemimpin mesti memahami bagaimana menyampaikan data kepada rakan mereka. Bila-bila masa anda memilih untuk melaksanakan rejimen analisis data, ingatlah untuk: menjadikannya terkini, membuatnya mudah, membuatnya sesuai dan membenarkan maklum balas dan kritikan dari rakan sekerja anda. Ini akan memastikan budaya syarikat terjalin.

Doc Dillard adalah Pengusaha Baru yang berpusat di North Carolina, South Carolina dan Memphis, TN. Dillard suka menulis, belajar mengenai orang dan budaya baru.

Membeli Buku Perniagaan – Selok-belok

Penasihat kewangan tahu bahawa tidak ada cara yang lebih baik untuk membina perniagaan daripada melalui rujukan yang hangat. Walau bagaimanapun, proses mendapatkan rujukan hangat kadang-kadang agak janggal. Memandangkan hubungan yang terjalin antara penasihat dan pelanggan, serta keraguan banyak orang mengenai membincangkan wang, tidak hairanlah jika sebilangan penasihat kewangan benar-benar menguasai kemampuan untuk meminta rujukan hangat dengan lebih daripada segelintir pelanggan mereka.

Nasib baik, ada cara untuk mendapatkan rujukan hangat keseluruhan kerjaya, walaupun tidak murah. Dengan membeli “buku perniagaan” dari pengurus kekayaan yang telah bersara, profesional pelaburan dapat dengan cepat mengembangkan amalan mereka sendiri dalam waktu yang lebih singkat daripada biasanya, dan tanpa membayar puluhan makan malam atau acara rangkaian. Bagi banyak profesional yang ingin mengembangkan perniagaan mereka, ini memberikan peluang yang luar biasa, terutama kerana hakikat bahawa semakin banyak penasihat kewangan mulai berumur di luar profesion.

Bukan hanya ketersediaan yang menjadikan ini peluang yang bermanfaat. Sekiranya penasihat kewangan mempunyai kerjaya yang cukup berjaya untuk dapat bersara, kemungkinan dia telah membantu membimbing banyak pelanggan mereka ke tujuan yang sama. Ini bermaksud sebilangan besar individu bernilai tinggi yang tidak akan berpeluang bertemu dengan penasihat berusia dua puluhan.

Lebih jauh lagi, kerana ini pada dasarnya adalah rujukan yang hangat, sebilangan pelanggan tersebut akan termotivasi untuk memperhatikan apa yang dikatakan penasihat kewangan mereka mengenai penggantinya. Tanpa faedah prestasi bertahun-tahun untuk kembali, mempunyai voucher profesional yang lebih mantap untuk pengamal muda boleh menjadi sangat berharga.

Walaupun begitu, membeli buku perniagaan bukanlah kaedah yang pasti untuk menjamin pertumbuhan perniagaan. Pelanggan tidak berkewajipan untuk memutuskan secara tiba-tiba bahawa mereka mempercayai penasihat yang lebih muda. Juga, ada kemungkinan buku perniagaan itu tidak bernilai – koleksi portfolio yang bernilai hanya $ 1 juta mungkin bukan pelaburan untuk penasihat. Akhirnya, seperti mana-mana kesepakatan jenis ini, pastikan bahawa semuanya betul dan sah untuk semua pihak yang terlibat. Ini mungkin bermaksud mendapatkan nasihat peguam yang pakar dalam membantu profesional pelaburan.

Namun, jika faktor-faktor ini dikurangkan, membeli buku perniagaan dapat membantu profesional pelaburan membuat latihan yang jauh lebih berjaya daripada yang mungkin dibayangkan.

Bagi mereka yang telah membuat keputusan untuk membeli buku perniagaan, ada dua pendekatan umum. Profesional yang bersedia bekerja dengan sekumpulan pelanggan yang lebih pelbagai dari segi geografi dapat mencari pelbagai laman web yang menyediakan perkhidmatan pengeposan untuk penasihat yang ingin menjual amalan mereka. Namun, berhati-hatilah bahawa banyak penasihat lain yang ingin mengembangkan perniagaan mereka juga akan mencari peluang di sini.

Sebaliknya, rangkaian dengan profesional lain dapat memberi peluang. Profesional kewangan di kawasan tempatan mungkin juga ingin menutup amalan mereka, dan sering merasa lebih baik meninggalkan pelanggan mereka dengan seseorang yang boleh dipercayai.

Lebih baik lagi, membina hubungan dengan profesional yang lebih tua di kawasan ini jauh dari permainan sifar. Sekalipun buku perniagaan tidak segera dijual, atau akhirnya dijual, beberapa rujukan dapat disertakan.

Bagaimana Seorang Mentor Hidup Boleh Mengubah Hidup Anda

Anda pasti ingin mempunyai orang istimewa dalam hidup anda yang menjaganya dengan cekap sehingga anda secara beransur-ansur menyedari pentingnya dan keindahan memiliki mentor kehidupan dalam hidup anda. Seorang mentor kehidupan mengubah hidup anda menjadi baik dan memberi anda semua prinsip yang tepat untuk memperbaiki kehidupan anda dan membantu anda dalam mencapai yang terbaik dari kemampuan anda.

Mentor ini mempunyai tanggungjawab tertentu yang perlu mereka penuhi dan harapan tertentu yang harus mereka penuhi dan ketika mereka melakukannya dengan sempurna, mereka membesar menjadi teladan bagi setiap orang kerana semua bimbingan dan pengetahuan yang telah disampaikan.

Berikut adalah beberapa faedah mempunyai mentor kehidupan seperti itu:

• MEMBERIKAN ANDA SEMUA SOKONGAN YANG ANDA PERLUKAN

Adalah sangat biasa dan biasa untuk merasa kecewa dan rendah setelah kegagalan atau kekalahan, selama ini mentor kehidupan memberi anda sokongan yang sangat diperlukan yang akan membuat anda melompat kembali ke kaki anda dengan segera. Pembimbing kehidupan ini akan menghiburkan anda dan membimbing anda dan membuat anda melihat sisi yang lebih cerah. Mereka dengan sabar akan mendengarkan anda dan mengingatkan anda masa-masa ketika anda berjaya yang juga akan mengingatkan anda tentang potensi yang anda miliki, motivasi semacam ini sangat diperlukan untuk kembali ke pelana.

• MEREKA ADALAH VERSI YANG KUAT

Akan ada saat-saat di mana anda sendiri tidak akan mempercayai kemampuan dan kekuatan dan potensi diri anda, selama ini mentor hidup anda tidak akan pernah menyerah kepada anda dan lebih percaya kepada anda daripada yang anda sendiri percayai. Mentor hidup anda mengenali anda yang terbaik dan mengetahui apa yang mungkin berlaku untuk anda dan dengan demikian tidak pernah mudah menyerah kepada anda, mereka sentiasa ada untuk anda tidak kira apa dan begitulah seharusnya seorang mentor kehidupan.

• MEREKA SENTIASA BERJUANG DENGAN ANDA

Anda boleh yakin untuk menerima maklum balas yang betul dan jujur ​​mengenai pekerjaan anda dari mentor kerja anda. Mereka mahukan yang terbaik untuk anda dan oleh itu mereka tidak akan pernah berbohong tentang seberapa baik atau buruk pekerjaan anda sehingga ada ruang yang cukup untuk diperbaiki. Pembimbing hidup anda akan melakukan tugas untuk menunjukkan jalan yang betul dan menemui diri anda dengan berkesan kerana kejujuran ini.

• MOTIVASI DAN INSPIRASI MUDAH DILAKUKAN MEREKA

Sangat penting untuk mempunyai motivasi dan inspirasi dalam hidup anda untuk melakukan perkara-perkara tertentu dalam hidup anda. Dorongan motivasi dan inspirasi ini membuat Anda terus maju dan inilah yang dimaksudkan oleh mentor ini. Beri anda motivasi ini untuk terus maju dan inspirasi untuk bekerja lebih keras. Mereka akan selalu ada untuk mendorong anda sedikit ke hadapan setiap kali anda menghadapi beberapa kesukaran atau negatif.


Memukul Tembok “Perniagaan”

Memukul Perniagaan “Tembok”

Akan ada ketikanya apa yang anda buat tidak akan berjaya. Anda tidak boleh membuat perbezaan dalam perniagaan, di tahap mana pun. Mungkin penjualan tetap rata atau inventori terus bertambah dan semakin mahal atau bahkan pekerja jangka panjang anda seolah-olah bertengkar dan berdebat dengan setiap pelanggan dan juga dengan pelanggan! Mungkin lebih buruk lagi, beberapa peristiwa di mata umum telah menimbulkan kontroversi atau kemungkinan malapetaka yang membuat anda tertanya-tanya apakah anda seharusnya berniaga. Untuk mengatakannya dengan cara lain, perniagaan anda telah melanda dinding peribahasa. Tidak peduli seberapa keras anda melawannya, nampaknya tidak ada yang menembus dinding.

Kamu tidak keseorangan

Anda pasti tidak bersendirian. Setiap perniagaan di planet Bumi mempunyai masalah yang serupa dengan apa yang anda alami dan beberapa di antaranya jauh melebihi apa yang anda hadapi. Beberapa syarikat mengatasinya dan ada yang tidak. Contohnya ada di sekeliling kita. Ingat bencana telefon bimbit Samsung Note 7 meletup. Anggaran setinggi lima bilion dolar bernilai hilang apatah lagi keyakinan pelanggan yang merosot.

Dan lebih baru-baru ini, reaksi terhadap penyingkiran penumpang yang ganas oleh United Airlines telah merugikan persepsi pelanggan dan harga saham mereka. Saya pasti polis yang menaiki pesawat itu menyangka mereka melakukan perkara yang betul tetapi kejadian tidak dapat dilakukan dan dirakam dalam pelbagai video telefon bimbit.

Sekarang mereka mempunyai masalah yang lebih serius. Persekitaran media sosial hari ini dapat menyebarkan kejadian itu dengan kecepatan cahaya, dan telah melonjak di seluruh dunia berjuta-juta kali ketika syarikat itu tersandung dengan tindak balas yang berbeza. Laman media sosial dipenuhi dengan tuduhan perkauman dan berjanji untuk tidak lagi menerbangkan syarikat penerbangan itu lagi. Malah Kongres telah berjanji untuk menyiasat. Intinya adalah ini adalah bencana hubungan masyarakat untuk United.

Adakah Ini Persepsi atau Sesuatu Lebih Buruk?

Beberapa tahun yang lalu, kami mempunyai penyiar dan pengarang televisyen, Paula Deen, yang menggunakan media sosial meledak penggunaannya, 30 tahun sebelumnya, dengan cercaan yang mengerikan. Para troll dan pembenci melabelnya dengan segala macam kejahatan tetapi ternyata tidak lebih dari sekadar persepsi. Pembenci mahu dia menjadi sesuatu yang bukan dia. Sebilangan di khalayak ramai menganggapnya sebagai orang yang tidak terhormat. Pada dasarnya dia kehilangan semuanya, kedai yang menjual alat memasaknya berhenti menjualnya, penerbitnya, dan rancangan televisyennya, semuanya hancur berantakan. Tetapi dengan beberapa perunding gambar, dia hanya menunggu sehingga ribut meletus dan perlahan-lahan mula membina jenamanya sekali lagi. Dia telah membuat kemunculan semula dan kembali di televisyen, walaupun dengan cara yang lebih tenang.

Isu Pemilikan

Jauh lebih kerap daripada masalah gila ini adalah masalah kuno seperti penjualan lambat, ulasan media sosial negatif terhadap produk anda atau tidak membuat keputusan tepat pada masanya. Bagi sesetengah pemilik, melepaskan diri benar-benar penuh dengan bahaya. Tanyakan pada diri sendiri, adakah perniagaan anda telah berkembang sehingga anda tidak dapat mengikuti setiap perkembangan kecil? Adakah anda merasa kehilangan kawalan terhadap “bayi” anda? Adakah anda enggan mengambil beberapa orang lagi atau mempromosikan seseorang untuk membantu menguruskan perniagaan?

Kaunseling eksekutif dapat membuat semua perbezaan dalam kes-kes ini. Ini bukan masalah “perniagaan” begitu juga dengan masalah “pemilik”. Bercakap dengan perunding profesional yang dapat menasihati anda bagaimana mengembangkan perniagaan dan melewati pemikiran kecil akan membolehkan anda, pemiliknya, melihat masa depan sedikit lebih jelas.

Bagaimana Mengakses Dana Eropah?

Memulakan perniagaan tidak selalu mudah, terutamanya jika anda memerlukan pembiayaan. Oleh kerana ada kemungkinan untuk mengakses dana Eropah, semua yang anda perlukan adalah idea perniagaan yang baik. Setelah anda mempunyai idea perniagaan yang bagus, anda memerlukan rancangan perniagaan yang baik dan, jika anda layak mendapatkan dana dari Kesatuan Eropah, anda akan mendapat wang yang anda perlukan untuk membuka perniagaan anda sendiri.

Mempunyai idea perniagaan yang baik – langkah pertama untuk mengakses dana Eropah

Penemuan idea perniagaan yang hebat adalah teras aktiviti ekonomi yang berjaya. Oleh itu, anda perlu mencari idea yang boleh berubah menjadi perniagaan yang menguntungkan dan melihat apakah ia layak untuk mengakses dana.

Setelah anda menentukan bahawa idea anda layak, ia mengikuti proses penyusunan projek untuk mengakses dana Eropah. Tanpa projek yang baik yang perlu menunjukkan keperluan pelaburan, tidak mungkin untuk mengakses dana yang diperlukan.

Pastikan untuk menulis projek yang realistik, dengan anggaran keuntungan yang realistik dan bukan dengan keterlaluan yang sangat besar. Anda mahu meyakinkan, tetapi juga mempunyai projek yang berjaya.

Sebuah syarikat perunding dalam mengakses dana Eropah dapat membantu!

Adakah sukar bagi anda untuk menulis projek anda sendiri untuk mengakses dana dari Kesatuan Eropah? Maka anda tidak perlu risau. Syarikat yang menawarkan khidmat rundingan untuk mengakses dana dapat menawarkan semua pertolongan yang anda perlukan sepanjang proses permohonan dana Eropah.

Bagaimana sebenarnya syarikat perunding dana Eropah dapat menolong anda? Pertama sekali, ia dapat membantu anda menyusun rancangan perniagaan yang berjaya dan realistik dan strategi pelaburan jangka panjang, keduanya sangat diperlukan untuk projek yang layak.

Juga, syarikat perunding dalam mendapatkan dana dapat membantu anda dalam mengenal pasti sebanyak mungkin sumber pembiayaan dan dalam membingkai projek dalam program pembiayaan Eropah, sesuai dengan kriteria kelayakan.

Perkara penting lain yang dapat dilakukan oleh perunding untuk anda adalah menentukan jumlah nilai projek dan mengenal pasti jumlah yang anda dapat dari dana Eropah.

Penyelesaian permohonan, pelaksanaan projek dan penyerahan dokumen adalah tanggungjawab syarikat yang membantu anda. semua ini adalah untuk anda mendapatkan dana dari Kesatuan Eropah, anda perlukan dengan mudah dan mudah.

Odas Global Consulting – rahsia kisah akhir yang senang dengan dana Eropah

Di mana sahaja Odas Global Consulting berada, ada kisah gembira, walaupun melibatkan dana. Syarikat ini mempunyai pengalaman lebih dari 16 tahun, di mana ia memperoleh pembiayaan dengan dana dari Kesatuan Eropah untuk lebih dari 280 projek.

Dengan 445 pelanggan yang berpuas hati, perunding Odas menawarkan jaminan profesionalisme dan kejayaan. Mereka hanya menerima projek yang layak mendapat dana Eropah. Walaupun begitu, mereka menawarkan ketelusan yang menyeluruh, sehingga sepanjang keseluruhan kerjasama anda dapat mengetahui dengan tepat apa risiko yang anda ambil.

Adakah anda mahukan perniagaan dengan dana Eropah? Berhenti berfikir dan hubungi perunding Odas. Kejayaan akan berada di sisi anda!


Faedah Pembelajaran Tindakan

Apakah Pembelajaran Tindakan?

Apakah kelas atau latihan terakhir yang anda boleh ingat? Adakah itu menjadi kuliah yang membuat anda merasa terkuras selepas itu? Nah, pembelajaran tindakan adalah alat yang dapat digunakan oleh pengajar untuk membuat latihan atau kelas yang memberangsangkan untuk peserta.

Teknik pembelajaran tindakan dapat digunakan secara individu, sebagai satu pasukan, dalam pengaturan kelompok kecil, atau dalam organisasi. Pembelajaran tindakan boleh dilakukan satu persatu, secara langsung di lokasi fizikal, atau dalam talian. Menggunakan kaedah pengajaran ini dapat membantu dalam pendidikan seseorang individu kerana menggunakan gaya pembelajaran audio, visual, kinestetik, dan taktil untuk mengembangkan strategi yang berjaya.

Apakah elemen penting dalam Pembelajaran Tindakan?

Elemen utama pembelajaran tindakan boleh menjadi gabungan antara atau semua item yang disenaraikan di bawah:

a. Masalah & Soalan

b. Mendengar aktif

c. Kejurulatihan & Refleksi

d. Berkongsi & Belajar

e. Bangunkan Rancangan

f. Mengambil tindakan

Dalam pengaturan kumpulan, seseorang dapat memulakan sesi dengan masalah yang sama atau mengemukakan soalan kepada kelas agar proses berfikir menjadi lebih panas. Kemudian, pasukan dapat mengadakan perbincangan, dan dengan menggunakan aktif mendengar dan terlibat dengan kumpulan, mereka dapat mulai melakukan brainstorming untuk merumuskan lebih banyak pertanyaan dan penyelesaian yang berbeza.

Pengajar kursus memberi sumbangan sebagai jurulatih di luar lapangan, memberikan dorongan dan bimbingan. Semasa kumpulan bekerjasama, mereka juga dapat merenungkan item yang telah dibincangkan dan membuat senarai keutamaan. Gaya pembelajaran dan pengalaman berkongsi ini membolehkan semua orang menambah idea atau merumuskan idea baru dengan cepat kerana aktiviti tersebut mengikut masa. Setelah waktunya habis, kumpulan harus dapat menyampaikan apa yang telah mereka kembangkan dan menerima maklum balas. Setelah mereka melakukannya, mereka dapat membuat pengubahsuaian dan mengambil tindakan untuk melaksanakan apa yang telah mereka pelajari.

Cara Mengaplikasikan Pembelajaran Tindakan

Pembelajaran Tindakan boleh digunakan untuk apa sahaja yang anda ajar dengan mengambil bahan dan mewujudkan pengalaman belajar secara langsung. Contoh aktiviti pembelajaran tindakan yang telah saya gunakan melibatkan gula-gula pintar, pemasa, dan sebelah tangan. Dalam latihan ini, kita mempunyai tiga pusingan di mana para peserta diminta untuk menuliskan berapa banyak gula-gula yang mereka fikir boleh ditumpuk dalam satu lajur menegak dalam satu minit. Selepas satu minit, kami memerhatikan siapa yang paling banyak menumpuk, dan membincangkan mengapa. Seterusnya, kami melakukannya sekali lagi, dan saya minta mereka menuliskan apa yang mereka fikir dapat mereka perolehi, tetapi sebelum kita memulakan pemasa, saya memberitahu mereka bahawa mereka harus menggunakan tangan yang tidak dominan. Ada yang terkejut dengan hasilnya, dan yang lain berjuang untuk mengumpulkan gula-gula.

Pada pusingan ketiga, mereka dapat menggunakan kedua tangan dan bekerja dengan pasangan. Semasa pusingan ini, permen yang mereka timbulkan sehingga mencapai matlamat yang telah mereka catat dikira sebagai sepuluh mata dan mereka mendapat lima mata tambahan untuk setiap gula-gula yang ditumpuk di atas gol mereka. Sekiranya mereka tidak mencapai matlamat yang ditetapkan, maka gula-gula hanya dikira lima mata.

Setelah semua pusingan selesai, kami membincangkan matlamat SMART dan menetapkan matlamat untuk kumpulan dan mengusahakan matlamat individu. Latihan ini membuat peserta berfikir bagaimana penetapan matlamat dapat berfungsi dalam perniagaan mereka. Renungkan bagaimana persekitaran mempengaruhi matlamat (katakanlah meja bergoncang dan mengetuk semua gula-gula) dan apa yang mendorong individu untuk menumpuk lebih kurang gula-gula. SMART adalah akronim untuk Spesifik, Terukur, Dapat dicapai, Relevan, dan Berjangka. Matlamat harus disesuaikan dari semasa ke semasa untuk mencerminkan perubahan keadaan dan keutamaan individu dan syarikat.

Bagaimana Pembelajaran Tindakan Boleh Menguntungkan Anda

Salah satu faedah utama bagi individu yang berpartisipasi dalam Pembelajaran Tindakan adalah mereka dapat menggunakan gaya pembelajaran mereka (pendengaran, visual, kinestetik, dan taktil) untuk menjadikan pengalaman belajar itu menyenangkan. Mengajar kaedah ini kepada individu menjadikan mereka terlibat secara aktif dalam proses pembelajaran menjadikan pengalaman itu menyeronokkan, menjadikannya “melekit” dan tidak dapat dilupakan. Ketika individu terus berpartisipasi dalam pembelajaran aktif, mereka juga meningkatkan kemahiran menyelesaikan masalah, kreatif, komunikasi, dan pengurusan mereka.